Facebook   Pinterest   Google Plus

5 bijzondere openhaarden

In dit bericht bespreken we 5 bijzondere openhaarden. Er bestaan veel verschillende soorten en vormen openhaarden, meer dan je zou verwachten!

Oude haard

Bijzondere openhaard 1

Vroeger bakte men brood en pizza en kookte men soep in het haardvuur. Deze functie van de openhaard is in de meeste gevallen vervallen. Nagenoeg iedereen in Nederland heeft een fornuis en een oven en hier wordt gekookt. Dat betekent echter nog niet dat het ouderwetse ontwerp van de oude haard niet langer aantrekkelijk is. De stenen waarmee deze gebouwd is, zijn verschillend qua grootte wat een oudere indruk maakt . Oud en vertrouwd!

Centrale verwarming

bijzondere openhaard 2

In de letterlijke zin zou deze openhaard de “centrale verwarming” genoemd kunnen worden. Hij staat pontificaal in het midden van de mooie huiskamer waar hij, naast het gelijkmatig verdelen van warmte over de kamer, ook een zeer decoratieve functie heeft.

Buitenhaard

Bijzondere openhaard 3

De meeste haarden vindt men binnenshuis. Er zijn daarentegen ook veel buitenhaarden die in de tuin een mooie toevoeging kunnen zijn. De buitenhaard die op de afbeelding is te zien, maakt van een buitenhaard een ware “iglo” van gezelligheid en warmte.

Symmetrie

Bijzondere openhaard 4

Deze openhaard is onderdeel van een prachtig terras. Een belangrijk onderdeel van deze openhaard is bij dit ontwerp de plaatsing. Het terras heeft in zijn geheel een erg symmetrisch uiterlijk. Om deze reden past de openhaard dan ook erg mooi in het midden. Zo komt hij het beste tot zijn recht.

Retro

Bijzondere openhaard 5

Deze openhaard heeft een bijzonder ongebruikelijke vorm en kleur. Hij past echter wel in het juiste design in de kamer. Mogelijk is een strak en modern ontwerp iets wat goed bij deze uitzonderlijke openhaard zou passen. Ook dit ontwerp dient goed als centraal verwarmelement in de huiskamer.

Bij Schmidt-schoorsteenwerken leggen we veel verschillende soorten openhaarden aan. Met meer dan zestig jaar ervaring zorgen we ervoor dat de door u aangewezen kamer binnen korte tijd voorzien is van een prachtige openhaard die niet alleen zorgt voor een natuurlijke verwarming, maar ook esthetisch gezien een mooie aanwinst is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk onze openhaarden om inspiratie op te doen.