Facebook   Pinterest   Google Plus

Voor een nieuwe schoorsteen

RVS DUbbelwandig rookkanaal ATIs er geen rookkanaal in uw woning aanwezig en wilt u een open haard of kachel installeren dan kan Schmidt Schoorsteenwerken een RVS dubbelwandig schoorsteenkanaal plaatsen. Wij monteren in dit geval snel en vakkundig een veilig dubbelwandig RVS rookkanaal wat aan alle veiligheidseisen voldoet. Over het algemeen kunnen we hierbij volstaan met het maken van twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren en een dakdoorvoer. U ondervindt hierbij weinig overlast en vaak zijn de werkzaamheden binnen een dag uitgevoerd zodat u nog dezelfde dag u kachel kunt aansluiten en kunt stoken.

Schoorsteen maken - Schoorsteen RVS dubbelwandig poedercoat buitendaks

Buitendaks wordt het nieuwe rookkanaal (schoorsteen) standaard geleverd in RVS blank staal. De mogelijkheid bestaat om het RVS dubbelwandige rookkanaal buitendaks gepoedercoat in RAL kleur te leveren.

Wij maken gebruik van RVS dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen (Metaloterm AT systeem). De hoogwaardige Metaloterm producten worden vervaardigd uit roestvast staal, aluminium en thermisch verzinkt staal.

Metaloterm® AT systeem

In 1982 werd het Metaloterm® AT systeem geïntroduceerd als hoogwaardig dubbelwandig roestvast- staal rookkanaal voor vaste brandstoffen. Wat het systeem absoluut uniek maakt, is de gepatenteerde, zwevende verbinding tussen binnen- en buitenbuis. Deze verbinding zorgt ervoor dat er geen hitte vanuit de binnenbuis kan worden overgebracht naar de buitenkant van het kanaal. Door deze “zwevende” ophanging kan dit systeem de grote uitzetting van het roestvaststaal, welke optreedt bij een schoorsteenbrand, probleemloos opvangen. Hiernaast voldoet het nieuwe isolatiemateriaal (Amgiso, ontwikkeld door Metaloterm) aan de strengste normen en kan dit temperaturen tot 1.200 graden Celsius aan. Zelfs na een schoorsteenbrand is het kanaal volledig intact en gegarandeerd weer volkomen veilig te gebruiken. Meer informatie

Amgiso isolatie

Amgiso behoort tot het veiligste isolatiemateriaal. Het is bestand tegen zeer hoge temperaturen, omdat het bestaat uit minerale wol. Dit materiaal is gemaakt uit glas of steen en daardoor onbrandbaar. De samenstelling van de minerale wol bepaalt ook het smeltpunt van het materiaal. Steen smelt bijvoorbeeld pas bij 1.200 graden Celsius. Minerale wol wordt gemaakt door glas of steen tot vezels te malen. Het grote voordeel van dit materiaal ten opzichte van asbest, is dat er bij minerale wol geen schadelijke stoffen vrijkomen. U draagt met Amgiso isolatiemateriaal niet alleen bij aan een veiliger rookkanaal, maar ook aan een beter milieu. Dit maakt minerale wol veilig, duurzaam en betrouwbaar.

Diameter

De rookgasafvoeren zijn standaard leverbaar in de diameter 130 tot 400 mm. Om de systemen beter te laten aansluiten bij uw woonwensen kunnen de schoorstenen in elke gewenste kleur worden geleverd. De verschillende accessoires zorgen ervoor dat de rookgasafvoer in alle mogelijke inbouwsituaties kan worden geplaatst.

Neem direct contact met ons op

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Vul dan onderstaand formulier in of bel 023-5316950.

  Uw naam*

  Uw email*

  Uw telefoon*

  Uw adres

  Uw woonplaats*

  Uw bericht

  Foto meesturen? U kan er 1 meesturen!

  AT Dubbelwandig rookkanaal