Facebook   Pinterest   Google Plus

Rookgassen in uw kamer

Rookgasventilatoren

Wanneer er onvoldoende trek is in uw schoorsteenkanaal ontstaat slaat de rook maar ook de rookgassen terug uw woonkamer in. Een Inatherm rookgasventilator zorgt er voor dat in het schoorsteenkanaal een geforceerde trek ontstaat. De rookgasventilator is te leveren in verschillende uitvoeringen en tegenwoordig ook in verschillende kleuren, zowel met een horizontale uitblaasrichting als een verticale uitblaasrichting. Er hoeft geen lang schoorsteenkanaal of hoge schoorsteen te worden gebouwd.

De rookgasventilator is te bedienen vanuit de woonkamer d.m.v. een bedieningskastje of door gebruik van een afstandbediening.
Tegenwoordig zijn de rookgasventilatoren in allerlei mooie kleuren leverbaar.

Rookgasventilator voor Houtgestookte Openhaarden:

Veel voorkomende oorzaken van slechte trek bij houtgestookte openhaarden zijn:
• Te kleine afmeting van het rookkanaal ten opzichte van de openhaard.
• De stookopening van de openhaard is veel te groot.
• Mechanische ventilatie waardoor er te weinig luchttoevoer in de woonkamer is.

Rookgasventilator voor Gasgestookte Openhaarden:

Voor een gasgestookte openhaard is speciaal ontworpen het RSVG rookgasbeveiligingssysteem om veilig te kunnen gebruiken bij een open gasgestookte haard en is als enige door GASTEC in Nederland goedgekeurd. In de verticaal uitblazende ventilator zit een ingebouwd meetsysteem met drukverschilschakelaar. Dit meetsysteem zorgt voor een regelbare onderdruk in het gehele rookkanaal. Hierdoor kunnen onverbrande gassen (CO) niet binnendringen.

Geluid:

Optioneel zijn de geluiddempers hierdoor wort het geluid van de rookgasventilator tot een minimum beperkt. www.rookgasventilator.nl

Schoorsteenkap over rookgasventilator

Schoorsteenkap over rookgasventilator

Niet zichtbaar

Wanneer het uit visueel oogpunt niet mooi is dat de rookgasventilator zichtbaar is, dan kan over de rookgasventilator een overzetschoorsteenkap worden geplaatst. Een voorbeeld van een overzetschoorsteenkap over de rookgasventilator is op de foto op deze pagina te zien.

Neem direct contact met ons op

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn?
Vul dan onderstaand formulier in of bel 023-5316950.

    Uw naam*

    Uw email*

    Uw telefoon*

    Uw woonplaats*

    Uw bericht