Facebook   Pinterest   Google Plus

LEXBUIS-rvs-flexibel-rookkanaalWanneer uw schoorsteenkanaal om bepaalde redenen niet veilig is om op te stoken en u toch gebruik wilt maken van uw openhaard of houtkachel. Dan kan Schmidt Schoorsteenwerken dit schoorsteenkanaal voorzien van een nieuwe schoorsteenvoering. Er bestaan diverse typen rookkanalen. Afhankelijk van uw huidige rookkanaal kunnen wij de volgende binnenkanalen plaatsen:

Rookkanalen als specialisatie

flexibel-afvoermateriaalSchmidt Schoorsteenwerken is gespecialiseerd in het plaatsen van rookkanalen Dit kan zijn het inbrengen van een R.V.S. flexibele schoorsteenvoering in een bestaand schoorsteenkanaal. Als er in het stenen rookkanaal sprake is van rooklekkage dan bestaat hiervoor een prima oplossing. In het schoorsteenkanaal wordt een RVS flexibele schoorsteenvoering aangebracht en aangesloten op de openhaard of houtkachel.

Nadat de flexibele schoorsteenvoering is ingebracht wordt in de loze ruimte tussen de schoorsteenvoering en het schoorsteenkanaal een isolatiemortel aangebracht. RVS Pahflex roestvrijstalen schoorsteenvoering is bestand tegen zeer hoge temperaturen, is 100% gas en waterdicht en geeft niet meer weerstand dan een schoorsteenkanaal met gladde binnenkant, er vindt dan ook beduidend minder roetafzetting plaats.

Pahflex flexibele schoorsteenvoeringen

Schoorstenen renoveren met TNO, Gastec, Qa gekeurde rvs schoorsteenvoeringen.
Herstel en renovatie bouwkundige schoorstenen bij optredende rookgaslekkages en condensatieproblemen voor gasgestookte -, olie- en houtgestookte verwarmingsbronnen. Men past de diameter van het rookgasafvoerkanaal aan, verhoogt de isolatiewaarde en voorziet het schoorsteenkanaal buitendaks van een geschikte schoorsteenkap afhankelijk van de verwarmingsbron.
Productsamenstelling: R.V.S. type 316L
Pahflex schoorsteenvoering is bestand tegen zeer hoge temperaturen.
Dit is getest volgens NEN6062 op 1000ºC.
T.N.O.rapport ( rapport 99-CVB-R1460) en G.A.S.T.E.C. gecertificeerd rapport (Q96-098)
De flexibele RVS voering is ook ovaal te leveren.
Verkrijgbaar in diameters: Ø 70 – Ø 600 mm
100% gas- en waterdicht,
Ook geschikt voor HR-ketels.

Schoorstenen renoveren met AHT geavanceerd Glazuursysteem
Toepasbaar voor openhaard kanalen waarbij de afmetingen niet of nauwelijks verkleind mogen worden. Na reiniging van het schoorsteenkanaal wordt de AHT glazuurmortel met speciale apparatuur op de kanaalwanden aangebracht.
Productsamenstelling: Zand/cementmortel met chemische toevoegingen.

Schoorstenen renoveren met geavanceerd Getrilde isolatievoering.
Toepasbaar voor bouwkundige schoorsteenkanalen waarbij de diameter dient te worden verkleind en voor oxiderende en reducerende milieus. Na droging en harding van het toegepaste isolatiemateriaal staat deze zelfstandig in het bestaande schoorsteenkanaal zonder een te sterke hechting met het oorspronkelijke schoorsteenkanaal.
Productsamenstelling: Lavaliet met additieven.

Bij renoveren van schoorstenen waarop een Hr-ketel is aangesloten maken wij gebruik van:

Schoorstenen renoveren met Renoflex kunststof schoorsteenvoeringen.
Renoflex schoorsteenvoeringen worden uitsluitend toegepast in schoorsteenkanalen t.b.v. H.R. ketels. De schoorsteenvoering is zeer flexibel en zal daardoor veelal ook in een bochtig schoorsteenkanaal zonder hakwerk gemonteerd kunnen worden. Bij het systeem is een groot aantal hulpstukken leverbaar, zodat montage probleemloos plaats kan vinden.
Productsamenstelling: Polyvinylideenfluoride.
Verkrijgbaar in diameters: Ø 80 – Ø 100 mm
Gaskeur 90/005 13 / 12/ 1990

Neem direct contact met ons op

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Vul dan onderstaand formulier in of bel 023-5316950.

    Uw naam*

    Uw email*

    Uw telefoon*

    Uw woonplaats*

    Uw bericht