Facebook   Pinterest   Google Plus

Plaatsen van uw rookkanaal door Schmidt Schoorsteenwerken

Wilt u genieten van een openhaard of houtkachel maar heeft u geen of geen goed werkend rookkanaal? Met meer dan 60 jaar ervaring is Schmidt Schoorsteenwerken gespecialiseerd in het aanleggen van rookkanalen. Uw keuze voor ons:

 • Vrijblijvend advies op locatie
 • Onze producten voldoen aan de strengste veiligheidseisen
EN RVS enkelwandig rookkanalen
RVS flexibel rookkanaal
RVS dubbelwandig rookkanalen
RVS dubbelwandig rookkanaal

 

EN RVS enkelwandig rookkanalen
RVS enkelwandig rookkanaal
US concentrisch rookkanaal
US concentrisch rookkanaal

 

Rookgasventilatoren
Rookgasventilatoren

 

Werkwijze

Voor het aanleggen van een rookkanaal komen wij altijd eerst bij u langs om de situatie ter plekke te inspecteren om te bepalen wat voor type rookkanaal het meest geschikt is. Als er geen rookkanaal aanwezig is wordt een offerte uitgebracht voor het installeren van een dubbelwandig rookkanaal.
Is er een bestaande schoorsteen dan wordt een offerte uitgebracht voor het inbrengen van een flexibele schoorsteenvoering. De diameter van het rookkanaal hangt af van een aantal factoren: soort openhaard of houtkachel, lengte van het schoorsteenkanaal.
Wij komen vrijblijvend langs om een passende offerte voor u uit te werken.

Het belang van een goed werkend rookkanaal

Een goed rookkanaal zorgt ervoor dat de rookgassen naar buiten worden afgevoerd en dat er geen rookgassen in de woonkamer achterblijven. Daarnaast is het erg belangrijk voor de veiligheid in uw huis. Een goed werkend rookkanaal voorkomt schoorsteenbranden.

Verschillende soorten rookkanalen:

RVS flexibel rookkanaal

wordt ingebracht in bestaande schoorsteen ter voorkoming van rooklekkage

Mocht uw huis al een rookkanaal hebben maar is deze om bepaalde redenen niet veilig dan kan dit verholpen worden met een  RVS flexibel rookkanaal. In het bestaande rookkanaal wordt dan een RVS flexibel rookkanaal geplaatst, dit kan worden gezien als een nieuwe schoorsteenvoering. Zo kunt u veilig stoken met uw houtkachel of openhaard.

RVS dubbelwandig rookkanaal

wordt gebruikt wanneer er geen rookkanaal aanwezig in uw woning

Wanneer u in uw huis geen bestaand rookkanaal heeft dan kan Schmidt Schoorsteenwerken een RVS dubbelwandig rookkanaal plaatsen als u een openhaard of houtkachel wilt installeren. Wij maken twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren en in het dak om een dubbelwandig rookkanaal te monteren. Dit dubbelwandig rookkanaal voldoet aan alle veiligheidseisen. De werkzaamheden nemen vaak niet meer dan een dag in beslag en geven u weinig overlast. Het dubbelwandige rookkanaal kan in elke gewenste
RAL kleur worden geleverd.

Rookkanalen - RVS dubbelwandig poedercoat buitendaks rookkanaal
RVS dubbelwandig rookkanaal

RVS enkelwandig rookkanaal

geschikt voor renovatie van bestaande rookkanalen en als aansluitmateriaal voor Houtkachels. Leverbaar in blank en diversen tinten zwart

Een RVS enkelwandig rookkanaal is geschikt voor de renovatie van bestaande rookkanalen, als aansluitstuk naar een dubbelwandig rookkanaal of als aansluiting van een houtkachel. Enkelwandige schoorsteen aansluitmateriaal kan in blank, zwart of antraciet worden geleverd.

Concentrisch rookkanaal

wordt gebruikt bij gesloten gaskachels, sfeerhaarden en dient als luchttoevoer- en als rookgasafvoersysteem

Een concentrisch rookkanaal wordt gebruikt bij gasgestookte gesloten gaskachels, sfeerhaarden en gashaarden. Een concentrisch rookkanaal dient als luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem. Dit soort rookkanalen bestaan uit een dubbel kanaal systeem. Door de buitenpijp wordt verse lucht aangevoerd en de binnenpijp zorgt ervoor dat de rookgassen naar buiten afgevoerd worden.

Rookgasventilatoren

zorgt voor meer trek en daardoor een betere werking van de openhaard of houtkachel, geen rookoverlast meer in uw huiskamer

Rookgasventilatoren zorgen voor voldoende trek en daardoor ontstaat een goede werking van uw openhaard of kachel en slaan de rookgassen uw woonkamer niet meer in. Dit kan zich voordoen als uw rookkanaal te klein is. Rookgasventilatoren zorgen ervoor dat er een geforceerde trek ontstaat in het schoorsteenkanaal en waardoor een betere verbranding plaatsvindt wat minder uitstoot tot gevolg heeft. Zo is er voor elke schoorsteen een oplossing te vinden.

Kosten van het aanleggen van een rookkanaal

Wij krijgen vaak de vraag wat de aanleg van een rookkanaal kost. Er zijn helaas geen vaste prijzen te noemen voor het plaatsen van een rookkanaal. De prijs hangt af van de volgende factoren:

 • Lengte van het schoorsteenkanaal
 • Diameter van het rookkanaal
 • Wel of geen bochten
 • Plaatsing op een houtkachel/ openhaard / gashaard

Wilt u weten wat voor u de prijs is? Neem dan contact voor een vrijblijvende offerte.

Tip: reinig uw rookkanaal minimaal 1 x per jaar

Zeker indien u met hout gaat stoken raden wij u aan om minimaal 1 keer per jaar het rookkanaal te laten reinigen. Indien uw rookkanaal niet meer goed trekt heeft u kans dat er rookgassen in de woonkamer achterblijven.

Uw keuze voor Schmidt Schoorsteenwerken

Schmidt Schoorsteenwerken houdt zich al 60 jaar bezig met het aanleggen van openhaarden, schoorstenen en rookkanalen. Het aanleggen van een rookkanaal vergt de nodige expertise en door onze jarenlange ervaring hebben wij dat in huis.

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Vul dan onderstaand formulier in of bel 023-5316950. U krijgt bij Schmidt Schoorsteenwerken altijd een vrijblijvende offerte. Daarnaast is het ook mogelijk dat wij vrijblijvend bij u op locatie komen om u te adviseren over het beste rookkanaal voor u.

  Uw naam*

  Uw email*

  Uw telefoon*

  Uw woonplaats*

  Uw bericht