Facebook   Pinterest   Google Plus

Schmidt Schoorsteenwerken is al meer dan 60 jaar het kenniscentrum voor schoorstenen. Met onze ervaring, specialistisch gereedschap en vakmanschap komen wij tot het gewenste resultaat voor u. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven. Door onze ervaring en vakmanschap worden wij ook veel gevraagd voor projecten onder monumentenzorg.

Nieuwe Schoorsteen

Nieuwe schoorsteen laten bouwen

Is er bij u geen rookkanaal aanwezig en wilt een volledig nieuwe schoorsteen laat bouwen? Schmidt Schoorsteenwerken installeert dan een RVS dubbelwandig rookkanaal dat aan alle veiligheidseisen voldoet. Wij maken gebruik van Metaloterm dubbelwandige rookkanalen. Afhankelijk van het aantal etages worden er in de vloeren en dak openingen gemaakt om het rookkanaal te installeren. Deze werkzaamheden nemen in de meeste gevallen vaak niet meer dan een dag in beslag.

 

 

Schoorsteen renovatie / reparatie

Schoorsteen renovatie/reparatie

Waar restauratie zich focust op het in oude staat herstellen ligt bij schoorsteen renovatie/reparatie de focus op alleen de reparatie van uw schoorsteen waardoor hier over het algemeen minder kosten aan zijn gebonden. Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw schoorsteen aan zowel de binnenkant en de buitenkant te renoveren. Waarbij het mogelijk is uw schoorsteen deels opnieuw op te bouwen. Ook op het gebied van schoorsteen renovatie is Schmidt Schoorsteenwerken een specialist.


Schoorsteenkap

Schoorsteenkappen

Schmidt Schoorsteenwerken heeft voor u een zeer uitgebreid assortiment aan schoorsteenkappen beschikbaar. Waaronder Firemaster schoorsteenkappen. Ook heeft u bij ons de mogelijkheid om uw eigen sierschoorsteenkap te ontwerpen.  Deze worden door ons in de smederij op maat voor uw gemaakt. Naast onze gewone kappen voor schoorstenen hebben wij ook de schipholkap in ons assortiment. Dit is een speciale schoorsteenkap om geluidsoverlast van buitenaf zoals vliegtuigen te verlagen. Verder hebben wij ook overzetschoorsteenkappen en sierschoorsteenkappen in ons assortiment.

 

Rookgasventilatoren

Heeft u onvoldoende trek in uw schoorsteenkanaal dan is het verstandig om een ventilator op uw schoorsteen te installeren. Dit om te voorkomen dat de rookgassen terug uw woonkamer in komen. Rookgasventilatoren zorgen voor een geforceerde trek en zijn te leveren in verschillende uitvoeringen zowel met een horizontale als verticale uit blaasrichting.

 

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Vul dan onderstaand formulier in, u krijgt bij ons altijd een vrijblijvende offerte.

  Uw naam*

  Uw email*

  Uw telefoon*

  Uw adres

  Uw woonplaats*

  Uw bericht

  Foto meesturen? U kan er 1 meesturen!