Facebook   Pinterest   Google Plus

Rookgasventilatoren schoorstenen

Wanneer er onvoldoende trek is in uw schoorsteenkanaal ontstaat slaat de rook maar ook de rookgassen terug uw woonkamer in. Dit probleem doet zich voor wanneer het schoorsteenkanaal te klein is ten opzichte van de open haard. Maar dit probleem komt ook in veel mechanisch geventileerde woningen voor. Een Inatherm rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en voor een goede werking van de openhaard.

Voor Gasgestookte openhaarden heeft Inatherm speciaal het RSVG rookgasbeveilingssysteem ontwikkeld. Dit rookgasbeveilingssysteem is in Nederland als enige door GASTEC goedgekeurd.
In het rookkanaal ontstaat door het meetsysteem een regelbare onderdruk, die het binnendringen van onverbrande gassen tegengaat.

Draftbooster van Inatherm

Draftbooste Inotherm rookgasventilator voor gasgestookte openhaarden

Draftbooster Inatherm

Tegenwoordig is er ook voor gesloten houtgestookte haarden een rookgasventilator beschikbaar. Onder de naam Draftbooster brengt Inatherm deze op de markt.

Deze Draftbooster heeft een verticale uitblaas richting en is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 250°C en garandeert een optimale trek in de schoorsteen.
Voor zowel baksteen- en metalen schoorstenen waar onvoldoende trekvermogen is kan deze rookgasventilator worden geïnstalleerd. Geschikt voor gesloten houtkachels tot 8kw.

Rookgasventilator

De rookgasventilator is te leveren in verschillende uitvoeringen, zowel met een horizontale uitblaasrichting als een verticale uitblaasrichting. Er hoeft geen lang schoorsteenkanaal of hoge schoorsteen te worden gebouwd.

Rookgasventilatoren in diversen kleuren RSV_colours_web

Rookgasventilatoren Inatherm

Een Inatherm rookgasventilatr zorgt voor voldoende trek en zorgt onder alle omstandigheden voor een goede werking van de openhaard.

Voor Gasgestookte openhaarden heeft Inatherm speciaal het RSVG rookgasbeveilingssysteem ontwikkeld.
Dit RSVG rookgasbeveilingssysteem is in Nederland als enige door GASTEC goedgekeurd.
In het rookkanaal ontstaat door het meetsysteem een regelbare onderdruk, die het binnendringen van onverbrande gassen tegengaat.

Rookgasventilatoren voor elke open haard

Afstandsbediening Rookgasventilator

Afstandsbediening Rookgasventilator

Voor elke open haard is er dus een oplossing voorhanden. De rookgasventilator is te bedienen vanuit de woonkamer d.m.v. een bedieningskastje of een afstandbediening. www.rookgasventilator.nl

 

 

 

 

 

Schoorsteenkap over rookgasventilator

Schoorsteenkap over rookgasventilator

Rookgasventilator met overzetschoorsteenkap

Rookgasventilator met overzetschoorsteenkap

Schoorsteenkap

Schoorsteenkap

Overzetschoorsteenkap rookgasventilator.

Wanneer het uit visueel oogpunt niet mooi is dat de rookgasventilator zichtbaar is, dan kan over de rookgasventilator een overzetschoorsteenkap worden geplaatst. Een voorbeeld van een overzetschoorsteenkap over de rookgasventilator is op de foto’s op deze pagina te zien.

Neem direct contact met ons op

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Vul dan onderstaand formulier in of bel 023-5316950.

  Uw naam*

  Uw email*

  Uw telefoon*

  Uw adres

  Uw woonplaats*

  Uw bericht

  Foto meesturen? U kan er 1 meesturen!