Facebook   Pinterest   Google Plus

Rookkanaal

Veilig van een vuurtje genieten

Een goed werkend rookkanaal is essentieel. Het zorgt ervoor dat rookgassen naar buiten worden afgevoerd. Zo voorkomt u dat er vieze rookgassen achter blijven in uw kamer. U verlaagt hiermee het risico op koolmonoxidevergiftiging. Rook in uw woning is tevens onveilig in verband met brandrisico’s voor uw huis. Het belang van het afvoeren van rook kunnen wij dus ook niet vaak genoeg onderstrepen. Als u een rookkanaal wilt laten aanleggen, dan brengen de specialisten van Schmidt Schoorsteenwerken graag eerst een bezoekje aan uw pand. Zo kan de situatie goed geïnspecteerd worden en bepaald worden welk type rookkanaal het beste bij uw situatie past. Vraag dus nu alvast een vrijblijvende offerte aan en wij vertellen u graag wat uw opties zijn.

Er is een rookkanaal voor ieder pand

RookkanaalElk huis heeft andere behoeftes wat schoorstenen en rookkanalen betreft. Daarom bieden wij verschillende soorten kanalen aan. Kijkt u even met ons mee? Ons RVS flexibele rookkanaal wordt ingebracht in uw bestaande schoorsteen ter voorkoming van rooklekkage. Dit verhoogt uw veiligheid en dat van uw huis enorm. Verder hebben wij RVS dubbelwandige en enkelwandige rookkanalen. De dubbelwandige variant gebruiken we als er nog geen rookkanaal in uw woning aanwezig is. Dit rookkanaal voldoet aan alle nieuwste veiligheidseisen. En het plaatsen duurt vaak niet langer dan één dag. Het RVS enkelvoudige kanaal is geschikt voor renovatie van bestaande rookkanalen. Ook kan het gebruikt worden als aansluitmateriaal voor houtkachels. Ons concentrisch rookkanaal wordt gebruikt voor gesloten gaskachels en sfeerhaarden. Dit kanaal dient als luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem. Tot slot leveren wij rookgasventilatoren. Deze ventilatoren zorgen voor meer trek waardoor de openhaard of houtkachel beter kan werken. Ook rookoverlast in uw kamer wordt hierdoor tegengegaan.

Onze verschillende soorten rookkanalen

Zoals u hierboven heeft gelezen, vindt u bij Schmidt Schoorsteenwerken vele soorten rookkanalen. Ook voor uw pand zit er dus een geschikte variant tussen. Hierbij nog even onze rookkanalen op een rij:

  • RVS flexibel
  • RVS dubbelwandig
  • RVS enkelwandig
  • Concentrisch
  • Rookgasventilatoren

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Wilt u weten welk kanaal in uw situatie het meest geschikt is? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan. Schmidt Schoorsteenwerken komt spoedig bij u langs en adviseert u graag. Heeft u behoefte aan meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 023-5316950 of stuur een e-mail naar info@schmidt-schoorsteenwerken.nl om meer te weten te komen over het aanschaffen van een rookkanaal!