Facebook   Pinterest   Google Plus

Rookkanalen

Veilig vuurtje stoken

Om veilig van een verwarmend vuurtje te kunnen genieten zijn goede rookkanalen essentieel. Rookkanalen brengen vieze rookgassen van uw haard of kachel naar buiten in plaats van in uw kamer. Hierdoor verlaagt u het risico op koolmonoxidevergiftiging voor u en andere bewoners of bezoekers in uw pand. Wist u dat rook in uw woning tevens kan leiden tot brand en grote schade als gevolg? Ook in dat geval zijn een goed werkende rookkanalen dé oplossing. Kies daarom nu ook voor uw veiligheid en dat van anderen en laat onze specialisten een bezoekje aan uw pand brengen. Zij bekijken dan welk type kanaal het best in uw situatie past. U hoeft daar zelf dus niet naar te zoeken!

De kwaliteit van rookkanalen kan van levensbelang zijn

RookkanalenZoals gezegd zijn rookkanalen van essentieel belang. Van levensbelang zelfs. Wij hebben al in heel veel huizen en bedrijfspanden een rookkanaal mogen installeren. Als er nog geen rookkanaal aanwezig is, monteren wij standaard ons RVS dubbelwandig rookkanaal. Het isolatiemateriaal in deze rookkanalen bestaat uit minerale wol, dat gemaakt is uit glas en steen. Deze stof kan verwarmd worden tot maar liefst 1.200 graden Celsius. Omdat dit rookkanaal dubbelwandig is, kan de warmte ook niet naar buiten drijven, waardoor de muren om uw rookkanaal geen vlam kunnen vatten. Kortom, als u nog geen rookkanaal in uw huis heeft, kies dan voor onze dubbelwandige rookkanalen. Heeft u al wel een rookkanaal, maar wilt u dit updaten naar de nieuwste veiligheidseisen? Kies dan voor ons RVS enkelwandig of flexibele rookkanaal. Heeft u een gesloten gaskachel/sfeerhaard? Dan is ons concentrisch rookkanaal het meest geschikt. En dan zijn er nog de rookgasventilatoren. Kortom, voor rookkanalen moet u bij Schmidt Schoorsteenwerken zijn!

Onze verschillende soorten kanalen

Op zoek naar een passend rookkanaal? Onze experts brengen graag een bezoekje aan uw pand om te kijken wat in uw situatie het meest geschikt is. Zij weten het juiste advies te geven over de volgende kanalen:

  • RVS flexibel rookkanaal
  • RVS dubbelwandig rookkanaal
  • RVS enkelwandig rookkanaal
  • Concentrisch rookkanaal
  • Rookgasventilatoren

Veilig vuurtje? Vraag ons vrijblijvend om meer informatie

Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend advies over de wereld achter het rookkanaal. Vraag een offerte aan! Of bel Schmidt Schoorsteenwerken via telefoonnummer 023-5316950 of stuur een e-mail naar info@schmidt-schoorsteenwerken.nl om alles te weten te komen over rookkanalen!