Facebook   Pinterest   Google Plus

Wie zijn wij?

Schmidt Schoorsteenwerken

Het realiseren van openhaarden is maatwerk, meestal groeit een dergelijk ontwerp van een openhaard tijdens persoonlijke bezoeken, eventueel in combinatie met uw adviseur.

Op de website van Schmidt Schoorsteenwerken vindt u informatie en foto’s van zowel houtgestookte openhaarden als gasgestookte openhaarden. Maar ook houtkachels en gasgestookte inzethaarden en gasgestookte voorzethaarden komen aanbod.

Bij een openhaard of deze nu houtgestookt of gasgestookt wordt hoort een veilig schoorsteenkanaal.

Het restaureren van bestaande schoorstenen behoort tot onze specialisatie. Stook technisch wordt het schoorsteen-kanaal inwendig aangepast aan de hedendaagse eisen terwijl het authentieke karakter van de schoorsteen behouden blijft.
Er wordt gebruik gemaakt van roestvrij stalen schoorsteenvoeringen met T.N.O.- en GIVEG Keuring.

Maar ook als er geen rookkanaal aanwezig is, bijvoorbeeld in nieuwbouw dan is dit geen obstakel want Schmidt Schoorsteenwerken installeert waar geen rookkanaal aanwezig is. Er wordt gebruik gemaakt van Metaloterm AT Schoorsteen Systeem ISO 9001 gecertificeerd voorzien van CE markering.

Wat doen wij?

Voor particulieren en bedrijven.

Schmidt Schoorsteenwerken kan het volgende voor u betekenen.

  • Schoorsteenrenovatie / schoorsteenisolatie
  • Schoorsteen overzetkappen
  • Rookgas afvoermateriaal
  • Inspecties en rookproeven
  • Schoorsteenbouw bouwkundig / prefab
  • Industriële schoorsteenbouw /-schoorsteenrenovatie /-schoorsteenrestauratie
  • Rookgasmetingen / schoorsteenkanaal endoscopie d.m.v. video
  • Exclusieve openhaarden zowel hout als gasgestookt
  • Vrijblijvende expertises en offertes

Voor een vrijblijvend advies/offerte kunt d.m.v. het invullen van het formulier een afspraak maken. Wij zijn actief in de regio van Haarlem, Amsterdam, Leiden, Hilversum, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Alkmaar en ’t Gooi.

Onze geschiedenis

Schmidt Schoorsteenwerken al meer dan 60 jaar het kenniscentrum voor openhaarden en schoorstenen. Ons bedrijf is gespecialiseerd in schoorsteenrenovatie, schoorsteen-onderhoud en aanleg van openhaarden en schoorstenen zowel in de particuliere en industriële sector.

Met onze ervaring, vakmanschap en aangepast gereedschap komt men tot het gewenste resultaat. Veel van onze schoorsteenprojecten zijn dan ook onder monumentenzorg gerealiseerd.

 Schmidt Schoorsteenwerken Haarlem